Monday, 31 October 2011

Budget best!

     Salam guys..sht kew?..dh byk hari gak x update blog ni..klu dh de kt kpg,mmg lappy ni x slalu di jenguk..hikhik..well,sempena dgn malam yg penuh syahdu ni *ayat klasik siot*..saya nk membebel jap pasal sorang pompuan yg saya knl ni..rasanya 1 kpg taw kowt *bagi kawasan Kuching & sama waktu dgn nya shj ye*..

   Well,klu korang tengok dye secara live korang mesti ingat dye ni berpangkat tinggi kt tmpt kje dye padahal dye just seorg receptionist..tapi,dye x segan2 kaborkan dkt semua org yg dye nih pegawai..yelah,klu kita menipu lama2 org taw gak kn?Lepas tu,klu dye bukak mulut jew,mesti dye nk "up" & lebih dr org laen..mesti korang pnh jumpa spesis mcm ni kn?

  Kadang2 terfikir gak,buat apelah nk cakap besar & budget best,takkn la malu dgn keadaan dr sendiri kowt?bagi korang yg berperangai mcm ni,tlgla berubah..bukannya org nk puji tapi kutuk lg ade la kowt!kalau nk menipu pown,agak2 la wei..lambat laun org akn taw gak kebenaran...

    so guys,just be true to urself n others..kita smua ade otak yg Allah kurniakan..Renungkanla..Be good guys..:D

Labels:

Sunday, 30 October 2011

Segmen: HASRULHASSAN.COM Mencari Blog Baru

http://www.hasrulhassan.com/2011/10/segmen-hasrulhassancom-mencari-blog.html

                     Salam..ni segmen yg ketiga yg saya nk join mlm nih..segmen ni khas utk blogger baru mcm saya.so,bg blogger baru laen yg nk exposedkn korang gak,join la segmen nih..just klik kt banner kt ats utk mengetahui syarat & cara penyertaan segmen ni k..
                                                       

Labels:

"Segmen Cik Bunny : Jom Blogwalking!"

http://inspirebunny.blogspot.com/2011/10/segmen-cik-bunny-jom-blogwalking.html
     Salam..ni segmen kedua yg saya nk join mlm nih..tuan punya segmen adalah cik bunny...So,sape2 yg nk tmbh trafik/follower di jemput join ye..hehe..
                                             

Labels:

SAYA BLOGGER GADIS MELAYU


http://ryushychomya88.blogspot.com/2011/06/jom-join-bloglist-saya-blogger-gadis.html

Salam..td tgh BW tetiba plak nmpk banner comey nih..Jom join segmen nih..valid sampai 31/12/2011 tp
just for malay blogger gurls only :)...Utk join ni,saya nk tag:

-> cik bunny
->  myra
-> putry
                                              

Labels:

Thursday, 27 October 2011

Perutnya Mana wei??

    Salam guys..hari ni,nk meluahkan rase yg terpendam di haT sket..*ayat skema..haha*..Well,minggu ni kandungan saya dh berusia 33 minggu @ 8 bln da ^^..Tapi,ramai plak yg x percaya ble saya ckp,saya dh mengandung 8 bln!..haish..mcm la kite ni nk menipu!..mostly,comments yg saya dpt mcm ni:

-"ala..comey nye perut!"...*perut pown bley nmpk comel kew?*

-"tipu la..mesT baru 4/5 bln kn?"

 "Biar betul???Keciknye perut!".. Utk pengetahuan korang,saya ni berbadan kecik jew,so klu pregnat tu perut just nmpk buncit secoet jew..huhu..bak kate kwn seblh umah.."engkau kn linda, klu tengok dr belakang mmg org x taw yg kau ni pregnant..klu tengok dr depan jew baru la nmpk.."..Mak aih,da mcm magic show la plak!..

     Pastu semalam saya post la latest pic saya dgn ma lil' princess,Syasya Husna..bley plak kwn tanye "wei,perut mane????"..x larat da nk jwb pertanyaan..huhu..so bg korang yg mengalami situasi spt saya ni,saya juz nk ucapkan.."Welcome 2 da Club"..haha..

     Tapi xpe,perut bsr ke,kecik ke..yg penting baby kt dlm perut nih sihat & active!..amin..& yea,b4 korang kuarkn soalan cepu emas better saya jwb terus..X taw lg jantina baby ape sbb tyme scan dlu,x clear..,dye malu kowt nk tunjuk kt  umie dye ni..(^_^)..pape pown,korang tengok la sendiri pic yg saya saya tgkp semlm bersama dgn en.suami & Syasya Husna..kecik  sgt ke perut saya tu??




  

Labels:

Tuesday, 25 October 2011

Kena Tunjuk Surat gak!

   Salam peep..Alhamdulillah,kteorg sekeluarga dh slmt smpi Kuching,Sarawak petang semalam..Walaupown,tyme nk check in kt airport Senai we faced a lil' prob sket tp alhamdulillah,smuanya dpt d settlekn on tyme!

     Nk taw pe mslhnya?well,surat kebenaran utk fly dr doctor!Saya ingatkn x perlu sbb the last tyme saya attended appointment dgn doctor,saya dh bgtaw dh yg saya akan balik ke Kuching tapi dye x issue pown ape2 surat kebenaran..jd saya ingatkn surat tu x perlu la...tup2 tyme tgh check in kt kaunter,dyeorg kate x bley fly sbb pregnant women over 27months perlu dptkn surat kebenaran dari doktor!

    En.hubby dh tarik muka dh sbb dulu dye pernah mentioned psl ni tp saya wat derk jew since doktor x ckp2 pape..last2,org kt kaunter tu bgatw saya de masa sejam before flight take off..Kelam kabut kau cari clinic!Nasib baek la Senai x besar & dpt la jumpa clinic yg org kaunter tu rekomenkn!Melayang la RM20..huhu..yg best nye,tyme kt clinic tu saya x bwk plak buku pink..kne sembur la dgn doctor!nasib2..


   Last minute kteorg 3 beranak re-check in balik kt kaunter & then trus g departure hall..huru hara gak la semalam!So,bg korang yg tgh pregnant @ yg hendak menjadi ibu nnt..ingat ye,kne dptkn surat doktor dlu klu nk fly..klu degil *mcm saya*,get ready utk berdpn dgn kekecohan di airport..huhu..

   Itu jew kowt yg saya nk kongsikn hari ni..'till then..be good guys (^_^)

Labels:

Sunday, 23 October 2011

JOM JOIN KEMPEN TINGKATKAN JUMLAH FOLLOWERS

http://farisazim.blogspot.com/2011/10/jom-join-kempen-tingkatkan-jumlah.html

      Salam..kalau nk join,klik kt banner ye..

Labels:

Jom Join Bloglist Lighta Shadowee.

http://lightshadow88.blogspot.com/2011/09/jom-join-bloglist-lighta-shadowee.html
Salam..klu korang nk join gak,klik kt banner ye..

so,saya nk tag:



Labels:

Saturday, 22 October 2011

segmen auni:saya suka baca buku

http://nurulauni123.blogspot.com/2011/10/segmen-auni-saya-suka-baca-buku.html

    Salam..ni kali kedua saya join segmen by auni...Segmen ni sekejap jew taw,esok dh tutup dh,23/10/2011 pada pukul 12 tghmlm..

->  Jenis buku yg saya suka baca?
     Novel & buku motivasi..komik & manga pown orait gak..

-> Tajuk buku yg saya tgh baca skrg ni?
    La Tahzan

Labels:

JOM JOIN BLOGLIST REYNN..

http://greencisplatin.blogspot.com/2011/10/jom-join-bloglist-reynn.html
    
     Salam..segmen lg ye?..haha..kalau korang nk join gak,just klik kt banner ea..& BTW,segmen ni hak milik  
adik tomei ReYnn :D

Labels:

Segmen : Jom kenal kenal !

    Salam..sape yg nk join,klik kt banner ye..:)

http://ouhhmiera8.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-kenal-kenal.html

       Segmen ni di buka dr 22/10/2011 sampai 26/10/2011 ni jew..so,cpt2 la ye..
                           

Labels:

: " SEGMEN | Serius , Blog Ini Menarik Perhatian Aku ! "

      Salam..happy Saturday guys!..di paG sabtu nang tenang ni *ayat buku BM thn 1* haha,saya nk join segmen by adik tomei si  lyssa..sape2 nk join click banner ye..

http://www.lyssasecret.com/2011/10/segmen-serius-blog-ini-menarik.html
       Well,korang perasan kn tajuk segmen tu?so,bg saya 3 blog yg saya rasakn menarik adalah:


                 -> http://www.lyssasecret.com (mcm knl ye?..haha)

                       -> http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com

                 -> http://littlequeenstory.blogspot.com/


      nape blog dyeorg menarik?..sbb  blog dyeorg mmg menarik..haha..nmpk kemas & teratur jew..=)
                                         

Labels:

Kuching Here We come!

      Salam guys..tyme ni mood nk balik kpg mmg berada di tahap yg melampau..hehe..disebabkan kteorg tak bole nk blk kpg time raya puasa yg lepas,so insyaAllah,isnin ni (24/10/2011),kteorg 3 branak akn fly back to our home sweet hometown *rogol bahasa sket..haha*,Kuching,Sarawak..

     Dah setahun dh kteorg x blk Kuching so this is our pay back tyme!.Me & ma lil' missy, Syasya Husna akn stay kt Kuching until the end of the year sbb saya plan nk bersalin anak kedua ni kt kpg halaman..Tp yg sedihnya,my hubby plak cuma dpt cuT 2 minggu jew..huhu..Nanti ble saya dh bersalin,baru la dye dpt blk Kuching lg skali..

   Dalam kepala saya ni,nk makan Mee Kolok jew..Pastu,nk spend masa dgn both mine & in laws family..Yg tak bestnya psl duduk kt negeri org *bg saya la kn*,ble kite blk jew byk benda yg kita ketinggalan..org tu dh kawen la,org ni dh pindah la..itu la,ini la..

   BTW guys,tlg doakan trip kteorg selamat pergi & sampai ea..'till then guys..be good dearests ^____^

Mok balit Kuching eh!
       

 

Labels:

Friday, 21 October 2011

Segmen: Jom Komen Rakan Blog!!

http://www.areliff.com/2011/10/segmen-jom-komen-rakan-blog.html

     Salam..ni ntah segmen yg keberapa saya join..Sape2 nk join klik kt banner tu jew k..well,tujuan saya join segmen ni sbb saya nk korang semua tlg komen blog messy saya nih..& kalau korang blh bg skali tips nk mencantikkn blog ni pown adalah amat DIGALAKKAN..haha..Since saya ni blogger baru,so tlg la ye korang2 yg penuh ilmu di dada tu *bkn bulu okeyh!* kongsikn ilmu yg korang ade..^_^

     

Labels:

Segmen: Jom Cari Follower Bersama Arra

         Salam guys..yup,another segmen haha..mcm org laen gak..saya nk segmen nih sbb nk tambah follower & kwn2 baru..lgpown,klu ramai follower,byk benda yg kita bole dpt dr dyeorg esp. blogger2 yg suka post tutorial..Well,saya kn blogger baru,jd byk benda yg nk dibelajar..huhu..

       So,ni banner utk segmen ni:


                          http://arazua.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-cari-follower-bersama-arra.html   

Labels:

SEGMEN AUNI: BLOGLIST KEDUA AUNI

http://nurulauni123.blogspot.com/2011/10/segmen-auni-bloglist-ketiga-auni.html
     Salam peeps..nmpk kn banner kt atas tu?Ni segmen kedua yg saya nk join..so,ayat standard: klu nk join,korang klik jew jt banner tu k..Well,segmen si auni ni,tempoh dye singkat jew,cuma sampai 23 Oktober 2011,pada pukul 10.05 mlm..

    So,korang dh fhm kn pe yg korang kne buat klu nk join gak segmen ni..=)












Labels:

Segmen : Pencarian Bloglist Blog Fahuna

       Salam..mlm ni saya nk join segmen yg dianjuarkan oleh fahuna..sape2 yg nk join,klik jew k banner bwh ni ea..

http://fahuna.blogspot.com/2011/09/contest-pencarian-bloglist-blog-fahuna.html
       FYI,segmen ni diadakan dari 20 September - 27 Oktober 2011..Sape2 yg nk join gak,cpt2 lh ea..still de mase lg tu..=)

Labels:

SEGMEN NASZ : LU REVIEW GUA, GUA REVIEW LU. OK?

http://mohdnaser.blogspot.com/2011/10/segmen-nasz-lu-review-gua-gua-review-lu.html
   Salam guys..dh tengok dh banner tu kn?..mesT kenal sape mamat ni kn?..well,kalau korang nk join gak,cam biase just click kt banner di ats..Saya join segmen ni sbb nk bg peluang kt korang utk me"review" blog yg amat messy nih *pengakuan berani maT*..haha..

  Menurut tuan punya segmen ni,ade peringatn;
Amaran : Blogger yang join segmen ni, kena review blogger yang saya dah pasang-pasangkan. Tak boleh join segmen ni pastu tinggalkan je. Jujurlah dengan diri sendiri. Walaupun saya tak nampak, tapi Allah nampak. So, sebelum nak  join, korang fikir dulu sama ada korang mampu nak teruskan atau tidak. Itu je.Tutup pada 21hb Oktober 2011 (pukul 11 malam)

  
  
   

      

Labels:

Mengapa Perempuan Perlu Jadi Muslimah Sejati?

         Tahukah anda? Kerana perempuanlah lelaki boleh masuk Neraka. Perempuan juga sangat berkuasa kerana menjadi fitnah kepada dunia. Oleh sebab kekuasaannya itulah mereka dapat memasukkan lelaki ke dalam Neraka. Terdapat 4 golongan lelaki yang masuk Neraka kerana perempuan:

1. Ayah
Apabila seseorang yang bergelar ayah tidak mempedulikan anak-anak perempuannya di dunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat, mengaji dan sebagainya. Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat tidak cukup kalau dengan hanya memberi kemewahan dunia sahaja maka dia akan ditarik oleh anaknya.


2. Suami
Apabila seorang suami tidak mempedulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul bebas di pejabat, memperhiaskan diri bukan untuk suami tapi untuk pandangan kaum lelaki yang bukan mahram, apabila suami mendiam diri walaupun dia seorang alim (solat tidak tangguh, puasa tidak tinggal) maka dia akan ditarik oleh isterinya.


3. Abang
Apabila ayahnya sudah tiada, tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh ke pula abang-abangnya jikalau mereka hanya mementing keluarganya sahaja dan adik perempuannya dibiar melencong dari ajaran Islam, tunggulah tarikan adiknya di Akhirat.


4. Anak Lelaki
Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yang haram dari Islam, maka anak itu akan disoal dan dipertangungjawabkan di Akhirat kelak nantikan tarikan ibunya.
   
Wahai anak perempuan,
    Tidakkah dikau mengasihani ayahmu. Dia penat bekerja untuk memberi nafkah. Dia besarkan dikau dengan sebaiknya. Dia korbankan penat-lelahnya untuk besarkan dikau. Mungkin juga ayah tidak menekankan dikau dengan ajaran agama tetapi tidak mahukah dikau berubah untuk selamatkan ayahmu di Neraka. Dia juga bukan ahli maksum tanpa dosa tetapi dia juga melakukan dosa. Malahan dia tidak sendiri tidak dapat menampung dosanya yang tersedia ada.
“Selangkah anak perempuan keluar dari rumah tanpa menutup aurat, maka selangkah juga ayahnya itu hampir ke Neraka. Selangkah seorang isteri keluar rumah tanpa menutup aurat, maka selangkah juga suaminya itu hampir ke Neraka.”
    Haruskah dikau menyalahkan ayah semata-mata kerana dia tidak memberi penekanan yang tegas kepadamu sebagai seorang perempuan? Adakah dikau tidak menyayangi ayahmu? Sanggupkah dikau biarkan ayahmu masuk Neraka HANYA KERANAMU? Mengapa tidak mahu dikau sendiri yang berubah kerana dikau ingin menjaga ayah daripada ditarik ke Neraka?
   Sungguh dikau SANGAT KEJAM kerana dikau sengaja biarkan ayahmu ditarik ke dalam Neraka. Dia ayahmu, dia ayahmu, dia ayahmu. Selangkah ayahmu ingin masuk ke Syurga dikau tarik dia ke Neraka. Selangkah lagi ayah menuju ke Syurga dikau tarik dia ke Neraka. Kasihanilah ayahmu.
   Mungkin dia tidak tegas dalam penekanan didikan agama ke dalam dirimu tetapi sanggupkah dikau biarkan ayah masuk Neraka??
Tidakkah dikau sayang dan kasihkan ayahmu??
Sanggupkah dikau biarkan ayah di Neraka sendirian HANYA KERANAMU??
   Dia ayahmu. Ayah yang membesarkanmu. Dia didik dikau bagai menatang minyak yang penuh tetapi di Akhirat nanti, dikau biarkan dia di Neraka. Dikau persalahkan dia kerana kurangnya didikan agama. Sanggupkah dikau?

Wahai isteri,
     Suamimu adalah lelaki yang dikau cintai. Dia adalah suami yang dikau telah kahwini. Dialah yang memberimu nafkah, mendidik anak-anak. Dialah yang bersamamu tika dikau susah. Dialah yang memberi kegembiraan ke dalam dirimu tika dikau sedih. Dialah pendorong untuk dikau tabah dan sabar dengan segala kesusahan. Dia penat bekerja mencari nafkah untukmu dan anak-anakmu.
Sanggupkah dikau membiarkan dia ditarik ke Neraka HANYA KERANAMU??
Sanggupkah dikau biarkan suami yang dikau cintai ke Neraka HANYA KERANAMU??
   Sungguh biarpun dia diam dengan dirimu, namun tidak mahukah dikau berubah untuk menjaganya daripada ditarik ke Neraka di Akhirat kelak?? Dia sendiri tidak mampu menampung dosanya, apetah lagi dosamu. Tidakkah dikau rasa bersalah, setiap kali dikau melangkah keluar dengan penutupan aurat yang kurang, dikau telah MENAMBAH dosanya untuk menempah tiket ke Neraka.

Wahai adik perempuan,
     Abangmu adalah lelaki yang bakal menggantikan ayahmu. Dialah yang akan menjadi pengganti ayahmu mencari nafkah demi keluarga. Dialah yang akan berpenat lelah untuk mencari nafkah. Dia adalah tempat untuk kau mengadu masalah yang pernah kau adukan pada ayah pada suatu masa dahulu. Tetapi apabila ayah tiada, dialah yang menjadi penggantinya.
Sanggupkah dikau biarkan abang yang berpenat lelah mengganti ayah mencari nafkah ditarik ke NerakaHANYA KERANAMU??
Sanggupkah dikau biarkan abang yang memanjakanmu ditarik ke Neraka HANYA KERANAMU??
Sanggupkah dikau biarkan abang yang menjadi tempat kau adu ditarik ke Neraka HANYA KERANAMU??
Sungguh biarpun abang diam dan tidak menegur perilaku dirimu, namun tidak mahukah dikau berubah untuk menjaganya daripada ditarik ke Neraka di Akhirat kelak?? Dia sendiri tidak mampu menampung dosanya, apetah lagi dosamu. Tidakkah dikau rasa bersalah, setiap kali dikau melangkah keluar dengan penutupan aurat yang kurang, dikau telah MENAMBAH dosanya untuk menempah tiket ke Neraka.

Wahai ibu,
Anak lelakimu adalah darah dagingmu. Ibu pasti sayang anak lelakimu kerana dialah darah dagingmu yang dikau lahirkan, yang dikau belai ketika kecil, yang dikau suapkan makan, yang dikau berikan keperluan tika dia perlukan. Ibu, dia anakmu. Ibu pasti sayang dia dengan perasaan sangat dalam.
Sanggupkah dikau biarkan anak lelakimu yang merupakan anakmu yang sangat disayangi ditarik ke Neraka HANYA KERANAMU??
Sanggupkah dikau biarkan anak lelaki yang dikau lahirkan, suapkan makan dan berikan keperluan, ditarik ke Neraka HANYA KERANAMU??
    Sungguh biarpun dia diam dan tidak menegur  perilaku dirimu, namun tidak mahukah dikau berubah untuk menjaganya daripada ditarik ke Neraka di Akhirat kelak?? Dia sendiri tidak mampu menampung dosanya, apetah lagi dosamu. Tidakkah dikau rasa bersalah, setiap kali dikau melangkah keluar dengan penutupan aurat yang kurang, dikau telah MENAMBAH dosanya untuk menempah tiket ke Neraka.
    Sanggupkah kita membiarkan mereka ditarik ke Neraka HANYA KERANAMU wahai perempuan? Mengapa tidak kita berubah, berusaha menjadi muslimah sejati agar mereka dapat diselamatkan daripada ditarik ke Neraka.
   Marilah kita berubah daripada perempuan kepada muslimah sejati agar 4 golongan lelaki ini tidak menjadi mangsa tarikan kita ke Neraka HANYA KERANA PEREMPUAN. Mereka bukanlah ahli maksum yang terpelihara daripada dosa tetapi mereka juga melakukan dosa. Namun jika dosa mereka tidak mampu mereka tampung, apetah lagi, menampung dosa kita.

Labels:

Thursday, 20 October 2011

SEGMEN: Blogger Pilihan Saya Ialah...

http://zubir5588.blogspot.com/2011/10/segmen-blogger-pilihan-anda.html
      Salam peeps..nmpk kn banner kt ats?well,klu nk join gak,just klik kt banner tu ye..
   
So,ni list blogger yg menjadi pilihan saya:

1) haslindashahrul.blogspot.com

2) Nabila Medan

3) YNA

4) http://bileakustartmembebel.blogspot.com/

5) http://mizzamni.blogspot.coms,


     Guys klu nk join kne cpt2 sbb dh nk tutup dh..12 tengah malam ni( 20/10/2011)..

Labels:

Jom tambah trafik blog!

      Salam guys..dh bace title dye kn..so sape2 nk join just click banner k?

http://salwaismail.blogspot.com/2011/10/segmen-tambah-trafik-blog.html

  So,sape2 yg nk join..just perlu wat mcm ni:

1. Buat satu entry bertajuk : Jom tambah trafik blog!
2. Letak banner kat atas ni (boleh right-click untuk save)
3. Hantar url di ruangan komen
Tarikh tutup :  5/10/2011 - 2.30petang  (rabu)
# 3 peserta yang menyumbang traffic paling tinggi ke entry ni, akan dapat hadiah saguhati.

Labels:

" segmen: jom hargai sahabat"

http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-hargai-sahabat.html

      Salam guys..korang msT de fav. friend @ sahabatkn?..klu de,jom la join segmen nih *just click banner klu nk join k*...

       Well,seorng dr my BFF in this whole wide world is Shahrullah bin Mokhtar a.k.a my HUBBY..haha..So,dye just seorang lelaki yg simple but yet loving..kami kenal dr kecik lg & alhamdulillah,tahun ni dh 3 thn dh kami berkahwin & akan mendpt anak ke 2 insyaAllah bln 12 ni..Tlg doakn semuanya berjln dgn lancar ea (^_^).
         
    

Labels:

Thank You..(^_^)

     Salam..ni entry kedua utk hari ni,,well,td sewaktu tgh BW terbace la tutorial ttg mcmne nk 'tag' others..Korang of course dh mahir dh dlm bab2 mcmni kn..tp bg saya yg baru lg dlm dunia 'belog' nih mmg memerlukan tutorial mcm nih!..Even klu joined GA & contests pown saya bgtaw terus yg saya x reT nk tag org..*mayB sbb tu saya x mng kowt..hehe*..

   So,straight to the point saya actually nk say thank you kt Nabila Medan sbb suD berkongsi ilmu & de lg sorang blogger yg saya dh lupe dh nm dye ape,sbb dye dh tunjukkn cara nk letak banner kt side bar..korang msT rasa mcm nk tergelak jew bc entry ni kn?..well,up to u lah aslkn saya dh berterima kasih kt org2 yg suD tlg saya..huhu..

  well,once more thank you ea..

Labels:

Amazing BUT Useless facts!

   Salam guys..since mate ni x reti2 nk tutup,so saya pown BW la,bace berita online la & last2 terbace plak tentang fakta-fakta yg menakjubkan ni..Well.its written in English (ceewahh..speaking london la plak!..ahax!)..jd saya rase biarla saya kekalkan originality (malas nk meng'translate' sbnrny..huhu)..so,enjoy ur reading *_*


-> A cockroach can live several weeks with its head cut off!


-> Months that begin on a Sunday will always have a "Friday the 13th."


-> Coca-Cola would be green if colouring weren’t added to it.


-> More people are allergic to cow's milk than any other food.


-> A giraffe can clean its ears with its 21-inch tongue!


-> The average person laughs 10 times a day!


-> Women blink nearly twice as much as men.


-> Like fingerprints, everyone's tongue print is different!





Labels:

Wednesday, 19 October 2011

Wordless Wednesday: Funny Animals

  Salam..lets just enjoy scrolling these  funny pictures of animals around us.

pandai kungfu wei!

eleh..elok sgt le tu!

alololo...comey kn?
 

Labels:

Tuesday, 18 October 2011

'Shiema Sufian ajak menjelajah'

    Salam..well ni segmen yg 3 kowt yg saya joined hari ni..anyway,kalau korang nk join gak just click kt banner ye:

http://sayapunyasukalaaa.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-jelajah.html

     Happy BW to all bloggers..;)

Labels:

Segmen: Jom Join Bloglist Asrirayrock

     Salam..mlm ni saya nk join segmen dr asrirayrock plak..so sape2 yg n join gak,bole la klik kt banner nih:

http://asrirayrock.blogspot.com/2011/10/segmenjom-join-bloglist-asrirayrock.html
     FYI,closing date utk segmen ni ialah pd 28/10/2011 (Jumaat,5.00ptg).

Labels:

Blogger! Jom Kenal

http://genkcorner.blogspot.com/2011/10/segmen-jom-kenal.html

      Salam guys..saya nk join segmen ni sbb nk tambahkan kenalan..

ASAL: 
Kuching,Sarawak tp skrg stay kt Johor Bahru.

TENTANG SAYA:
Saya seorang surirumah & sekarang ni tgh mengandungkan anak ke-2..i'Allah,awal bulan Disember ni due datenye..tlg doakn semuanya berjln lancar ye..Saya de 2 blog which are:

* http://haslindashahrul.blogspot.com -> tempat saya meluahkan ape yg terlintas di haT & pe yg berlaku 
                                                             disekeliling saya.

*http://lindasyasya.blogspot.com ->   Dedicated for GA & contest..(saya jd addicted plak ngn smua tu..haha)

       So,sape2 yg nk berkenalan tu,blh la sggh kt blog2 saya tu ye..Take care guys.

Labels:

Ativiti Yoga di Tengah2 Jalan Raya..

Sanggup ke korang wat mcmni?
     Salam guys..cuba tengok gambar kt atas?kalu sekali tengok mesti kita ingat gambar ni tentang penumpng bus yg tercampak keluar dari baskn?...but,nope bukannya org terjatuh keluar dari bas tapi gambar kt ats menunjukkn seorang lelaki pelik di China yg melakukan senaman yoga di tengah2 jalan raya yg penuh sesak dgn kenderaan.
 
   Lelaki ini memang selalu kelihatan melakukan senaman yoga di tengah-tengah jalan tanpa menghiraukan tentang aspek keselamatan!Ntah pe la yg dye fikirkn?..bagi saya,ape yg dye lakukan ni amat berbahaya kpd semua pengguna jalan raya yg laen..Lelaki ini kekadang akan menyebabkan kesesakan lalu lintas kerana pihak polis traffik terpaksa memberhentikan lalu lintas untuk mengarahkan lelaki ini beredar.

   Dye pown dh byk kali dh ditangkap tetapi tetap tidak serik2..bagi pendapat korang la kn,lelaki ni kita bole kategorikan sebagai ape?

1) Seorang yg berani?
2) Seorang yg kurang waras?
3) Seorang yg suka menyusahkan org laen?

  Hurm..korang fikir2 kn lah ye..'till then guys,be good dearest ..(^_^)
 
       

Labels:

Monday, 17 October 2011

Budak 2 Tahun di Gilis 2 Van

     Salam guys..korang tengok tak Buletin Utama pukul 8 mlm td?..Di awal siaran berita tu,dyeorg de mainkn satu clip tentang seorang budak yg digilis 2 van sewaktu dye merayau di sebuah pasar di China. Korang tgok la sendiri betapa sadisnya video ni:

  Budak 2 tahun Di Gilis 2 Kenderaan

     Bila saya tengok video ni,saya rase nk menangis,takut & marah..taw kenapa?..sebab dye kecik lg,2 tahun tu!Lepas tu,2 van yg melanggar dye plak blh blah mcm tu jew!..xde haT perut langsung!..& rase mcm x percaye,ble kesemua 18 org yg dok lalu lalang kt situ,langsung x menolong..cuma tgok jew!Dyeorg ni manusia ke haiwan???????

   Bayangkanlh kalau budak tu,ahli keluarga kita...Sekarang ni,budak malang tu sedang dirawat di hospital & dye dlm keadaan kritikal..mahunya x kritital!..dh mcm patung dh dye kena gilis..Saya berharap sgt2 agar perkara mcm ni x berlaku lg..& saya harap org2 yg menggilis budak ni akan dihadapkan kemuka pengadilan!Rasa mcm nk sepak jew sekor2 dyeorg tu!

   Di harap kita akan mengambil iktibar dari kejadian ni..& saya harap org kita tidak akan menjadi seperti org2 di situ yg langsung tidak mempunyai belas kasihan kepada makhluk ciptaan Allah yg laen!'till hen guys..be good..;)


 

Labels:

Saturday, 15 October 2011

Bantuan percuma RM500 utk rakyat..:D

      Salam guys..Saya yakin semua dh mengetahui tentang pemberian bantuan rakyat sebyk RM500 kpd isi rumah yg berpendapatan RM3,000 & ke bawah berkuatkuasa bulan Januari 2012..Mesti bg korang yg still belajar x brp kisah psl ni kn,tp blogger2 yg berstatus SUAMI & ISTERI tentu tersenyum lebar bila PM kita umumkan mengenai pemberian bantuan ini dlm budget 2012 yg lepas (including me!..haha).

   Well,dgr cerita kaunter LHDN diserbu oleh org ramai yg ingin memohon bantuan ni..Sampai pening org2 yg dok kaunter tu menjwb soalan2 dr org ramai..Ye lh,kalau diikutkan berapa kerat jew org kita yg bergaji RM3000 ke atas kn?? So,ble dh di offer bantuan mcm ni,sape yg x nk?

   So,menurut http://www.hasil.org.my orang ramai akan menerima bantuan ni secara berperingkat. Pendaftaran & borang permohonan akan diedarkan secara percuma.Online register pown blh gak tp kte kena tggu la LHDN siapkn semuanya dulu..Tapi,jgn lupa ada lagi syarat2 permohonan yg perlu kta penuhi sebelum layak menerima bantuan ni..Penyaluran wang bantuan ini akan dilakukan melalui kaunter-kaunter Pos Malaysia & bank-bank yg dilantik.

  Just one thing yg saya harapkan dari inisiatif kerajaan iaitu diharapkan bantuan2 ni akan dapat kt org2 yg btl2 layak & memerlukan..yelah kn,kadang2 de gak kta dgr berita yg x baik psl bantuan2 x sampai ke kumpulan sasaran..tp dpt kt org2 yg senang..Wallahhualam..

  Anyway,bagi korang yg x sbr nk rasa duit bantuan ni,kenalh sentiasa alert dgn semua perkembangan LHDN dari masa ke semasa sbb after all the paperworks done,dyeorg akn inform kt media2 massa..Just wait & see lh ye..& klu dpt duit bantuan tu,gunakan sebaiklh mungkin..jgn bazirkan mcm tu jew taw..so guys,be good..& take care uolls.

money,fulus..

Labels:

Thursday, 13 October 2011

Alert: Suami di luar sana..:p

   Salam guys..tgh BW td,singgah ler kt blog sorg follower ni & tertarik ler dgn one of her entry psl pompuan mengandung..well,sayakn tgh mengandung ank kedua & saya rasakn isi entry dye nih quite informative for the opposite gender a.k.a SUAMi..haha..

  So,para suami di luar sana..sila lh tmbhkn pengetahuan anda tentang ape yg anda blh & kena anda semua buat kalau isteri mengandung..Check this out:


Apakah perkara yang perlu dilakukan suami semasa isteri mereka mengandung?
(1) Luangkan masa bersama isteri- Mungkin suami terlalu sibuk dengan pekerjaan yang perlu dilakukan,tetapi mereka perlu berusaha untuk meluangkan masa bersama isteri. Ia kerana pada waktu ini isteri amat-amat memerlukan anda. Dengan hanya berada disamping isteri, ia dapat membantu untuk mengurangkan tekanan yang sedang ditanggung oleh mereka.
(2) Membantu pemakanan isteri- Seperti yang anda semua tahu, pada waktu ini isteri biasanya akan mengidam. Suami sepatutnya membantu untuk memenuhi kehendak mereka. Selain daripada itu, isteri juga memerlukan makanan yang berkhasiat. Sekiranya suami membelikan mereka yogurt, madu, buah-buahan atau makanan kesihatan yang lain adalah lebih baik.
(3) Perlahan-Suami perlu tahu bahawa semasa isteri mereka mengandung, segala pergerakan mereka akan menjadi perlahan. Apabila suami membawa isteri mereka untuk bersiar-siar, berjalanlah dengan perlahan untuk menunjukkan anda memahami situasi isteri anda. Tidak perlu untuk memarahi mereka disebabkan pergerakan mereka yang lambat.
(4) Tidak perlu bertanya, terus lakukan- Semasa isteri anda mengandung, tidak perlulah suami bertanyakan mengenai apa yang perlu dilakukan. Apabila melihat kain banyak tidak dibasuh, terus pergi untuk membasuhnya. Begitu juga terhadap kerja rumah yang lain. Ia adalah ciri seorang suami yang baik.
(5) Belajar- Semasa isteri anda mengandung, mereka akan mengalami perubahan yang besar di dalam aktiviti harian mereka. Suami seharusnya belajar mengenai tanda-tanda seperti ini. Ia akan membuatkan anda lebih bersedia sekiranya isteri anda marah-marah, terlalu sensitif, kuat merajuk dan sebagainya.
(6) Membantu menyiapkan hidangan makan- Sekiranya sebelum ini segala tugasan hanya dilakukan oleh isteri semata-mata untuk memastikan suami mereka kenyang, tidak salah sekiranya semasa isteri mengandung, suami pula melakukan tugasan yang sama.
(7) Membantu menjaga anak yang lain- Ini adalah peluang keemasan untuk suami menghabiskan banyak masa untuk anak mereka. Jangan sesekali melepaskan peluang ini. Ia adalah cara terbaik untuk mengeratkan lagi hubungan anda dan anak.
(8) Membawa isteri ke mana sahaja- Pada waktu ini, sebaiknya jangan biarkan isteri anda memandu seorang diri. Sekiranya anda mempunyai masa, bawalah mereka ke mana sahaja mereka ingin pergi.
(9) Pinjamkan tangan anda pada isteri- Apabila isteri ingin memakan ubat, pinjamkanlah tangan anda untuk pergi mengambil ubat. Kemudian pinjamkan tangan anda untuk pergi ambil air.
    So,bg sape yg pnh buat perkara2 di atas kt isteri tersayang sila angkat kaki! ..haha .. Bagi yg lom kawen tu,eloklh ingat tips2 di atas..Remember guys,anak yg dikandungkn oleh isteri2 anda tu adalah zuriat kamu berdua jadi sudah menjadi kewajipan kedua2 pihak utk menjaga kandungan tersebut..'till then guys..be good..:D
comelnye..
     

Labels: