Sunday, 13 November 2011

hospital???..x sukeeeee!!!

      Salam guys..korunk sht x?Alhamdulillah,saya sht jew..pe yg korunk buat for these last 3 days??well,aktiviti yg saya buat @ terpaksa buat adalah berulang alik ke hospital..huhu..nope,bknny melawat org sakit tp saya kene buat Blood Sugar Profile whereby saya kne buat 7 blood test utk mengetahui kandungn gula dlm drh..yup,selama 3 hari berturut2..

    First day g hospital,saya kne stay hospital dr ptg smpi malam..ble doctor x puas haT dgn bacaan blood test tu,dye suruh saya  msuk ward mlm tu gak..tp saya terpaksa menolak sbb saya risaukan si Syasya Husna yg dh mengamuk kt dlm kereta..Nk x nak,saya bgtaw kt doctor tu yg saya cuma bole masuk ward keesokkan harinya.

  Then.hari kedua saya daftarkan lh diri sendiri utk masuk ward..kira2 dlm pukul 7++ am klu x slp..Ble kte nk masuk ward,mcm biasa la nurse & doctor akn interview kte jp..nape dtg hospital?sakit kt mane? etc..Yg kelakarnya,tyme saya tgh d interview oleh seorang doktor pelatih,dye bole terlelap..tired sgt kowt..dh la dye asyik ulang soalan yg sama sampai 4 kali..last2,saya bgtaw kt dye yg dye dh ulang soalan yg sama byk kali & dye patut g cuci muka dlu.."Sorry..sorry ah..i got so many cases since early this morning"..kesian plak dgr ble dye ckp mcm 2.

  Lepas scan baby semua,doctor ni kate saya x plu masuk ward& saya bole blk..& i felt like.."WTF??"..Suruh kite admit & then,ble kte dh daftar semua dyeorg sruh kte blk!.mcmne la saya x hangin!tp x pela,at least saya bole spend time dgn ma lil' princess at home..tp yg x bestny,doctor tu suruh saya dtg balik keesokkan harinya utk buat blood sugar tests AGAIN!

   So,semalam saya g la balik ke hospital..then buat blood test tu sampai malam & alhamdulillah,result saya ok..memang happy sgt2..harap2 la saya x pyh admit hospital 'till saya nk bersalin nnT..amin..anyway,utk bloggers yg tgh mengandung gak skrg ni,jg la pemakanan ,jgn jd mcm saya..hehe..till then guys..be good..=)
                                                                     
                                                                  Cartoon of a Nurse Holding a Insulin Syringe clipart


Labels:

3 Comments:

At 13 November 2011 at 15:25 , Blogger Aesya Zealous said...

take care sis ;)

 
At 14 November 2011 at 16:25 , Blogger HujanMenjerit said...

pregnant? wow. baby girl or boy? sukanya baby. jaga diri bebaik ye kak linda ^^

 
At 14 November 2011 at 19:36 , Blogger linda syasya said...

i'Allah,baby gurl kowt =)..thanx gurlz..:)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home