Friday, 23 December 2011

Anugerah terindah

       Salam guys..apa khabar semua?sy hrp korunk smua sht & rasany mesT ramai dh adik2 blogger yg tgh sibuk shopping baju & barang kelengkapan sekolah kn??..hurm,rdu la plak time skolah dlu..hehe..anyway,korunk de x terbace ttg seorg budak perempuan berusia 18thn yg membuang anaknya di stesen petronas di Kuching?

      Sy ade lh tengok pic baby tu..mak dye yg "bijak" ni juz bungkus baby yg msh hidup ni dgn plastik sampah yg color hitam tu.Astaghfirullah..sy rs marah sgt2,terkilan smua cukup ble tgok& bc berita ni..Kadang2 sy terfikir,senang sgt ke dyeorg ni bersalin sampai dgn mudah jew nk buang budak yg x berslh mcm tu jew?

    Memang x dinafikn,ade gak org yg berpendapat,kte kne selidik dlu hal sbnr..kowt2 si balak tersyg yg x nk bertanggungjwb ke,ape ke..jgn slhkn si mak ni 100%..point tu sy setuju gak tp kn,sy nk tnye nape plu buang baby tu sesuka haT?kn ade umah kebajikn?klu x nk pn,bg jew kt org laen,ramai org kt luar tu yg sanggup bela.

   Tlg la ye adik2 blogger smua..setiap mslh ade penyelesaian ny..tlg la ye,sy merayu sgt2 kalau terdesak mcm mne skali pn,jgn la buang baby..tersenyum lebar syaitan2 sebab kta ikut bisikan dyeorg!!..fikir2kn ye..baby pown makhluk Allah gak..ade hak utk hidup & disayangi..

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home