Sunday, 18 September 2011

DIGI easy???..hampeh de la!

     Salam guys..Lama gak tak wat entry & hari ni tetiba plak nk meluahkan perasaan (ceh..ayat!..haha) pasal Digi Easy prepaid. Dlm bulan ni kan kecoh pasal telecommunication service provider suruh pengguna prepaid tanggung 6% cukai sendiri..amboi manyak cantik???..Anyway,thanx to kerajaan Malaysia yg managed utk buatkn syarikat2 telekomunikasi ni menangguhkan dulu idea gila dyeorg tu..
   
   Well ni nk crite,laz month my hubby belila starter pack Digi Easy Prepaid sbb most of our family members memang gune Dg pown..Kalau korang perasan la kn,iklan kt tv utk prepaid ni kemain lagi..kate free call,sms smua utk 24jam kn????Tp,tengok2 bile dh bli & gunekan rupenya hampeh!Bukanny free uk 24jam tp ade limited period; 12am until 8pm only..Tu tempoh free call before service provider ni mengutarakan idea psl cukai 6% tu.

  Then,semalam saye call la mak kt kampung dlm kol 6.15ptg mcm tu..kn kalau kt kuching tyme mcm tu dh nk dekat Maghrib so my mom at that tyme tgh getiing ready utk ke masjid jd saye juz dpt berbual sekejap je la.Bila saye tamatkan jew phonecall tu,tibe2 dpt plak message credit balance..saye tkejut la bile tgok  credit still kne deduct padahal blom lg kol 8 mlm..
 
  Dek krn x puas haT,saye trus call digi helpline..Nk taw jwpn dyeorg??..:

DG: Bila cik buat panggilan tu?
Me:Just now..dlm kol 6 lebih mcm tu..
DG: owh..baru lg lah..
Me: ha'ah..baru beberapa minit mcm tu.
DG:Sekarang ni,panggilan percuma utk digi easy ni dari pukul 12tghmlm sampai 6 ptg je..Sekarang kn dh
      lebih pukul 6,jadi kredit berbual cik akan dipotong lh.

   Can u believe it?????Dh la xde inform customer psl pertukaran waktu tu..saye rasa memang tertipu sgt2..& ape yg boleh saye fikirkan,mungkin this is the only way yg Digi blh fikirkan utk cut the costs..ye la,kn cukai 6% tu dyeorg still tanggung,jd utk kenakan pengguna balik company ni pendekkan @ tarik balik certain privilage dri customer..hantu btol!
   I know maybe korang akan kate.."gune line lg bagus"..hurm,under consideration..Anyway,saye hrp la sgt2 service provider kt negara ni akn memperbaiki lagi dyeorg punye service..jgn nk fikir psl untung jew!Sengal!

menyampahnya tgok   org kuning ni!
   

Labels:

6 Comments:

At 20 September 2011 at 09:08 , Anonymous Anonymous said...

LINA : heheheheh... but i like digi... slalu nya smpi kol 6 jak... digi nang murah... byk ka nya potong kdt ktk ya?polah fnf x?kmk tok xda la pk promotion ka apa... tp digi bila col nang murah... bila dah pakei lamak lak nya akan berik free ngn kita call..

 
At 20 September 2011 at 22:27 , Blogger haslinda_shahrul said...

dh..dh register dh no buddyz ya sbb ya lh kmk ingatkn blh call free tp skali nangga..HAMPEH!..hangin satu bdn kmk ae!..:p

 
At 26 September 2011 at 14:31 , Anonymous Anonymous said...

aiiee... boh manas.... xda nok free lam dunia tok... hahahah... ya juz promosi.. tp kmk pun x kah fnf pun still juak xmahal... besa jak... gik la kmk tok yg perlu ramei org...

 
At 28 September 2011 at 00:06 , Blogger haslinda_shahrul said...

ktk kn pake line nk??..ok ka?..rs haT da juak mok make line..hehe..:P

 
At 13 October 2011 at 14:45 , Anonymous Anonymous said...

pakei line ok... ktk suh serul amik 50 pun ktk dibahnya juz 30... nang murah la... col 13 sen seminit n sms 10 sen... kmk tok dah ada 4 line... kmkla plg mahal... nok lain smua 30 jak... kira ok la... kmk tok gatal mok tenet la caller ringtone la ya jd mahal... mun ktk col serul free jak... msa kmk msk dolok free jak kinek xtauk la mun mok kah line kena byr brapa...

 
At 13 October 2011 at 21:03 , Blogger linda syasya said...

ya lh owh..lak kmk try slow talk ngn serul..kdg2 fed up juak k prepaid towk sbnrny!huhu..

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home