Sunday, 26 February 2012

Ikhlas ke x?

 Salam guys..sht ke semua?3 bln dh x update blog,rindu plak nk berleter..haha..Dlm masa 3 bln ni,byk benda yg berlaku..my lil' princess Syadrina Hureen pown dh masuk 3 bln dh hr ni..Alhamdulillah..Btw,semalam kteorg 4 beranak g la jln2 kt giant Tampoi Indah dek krn kebosanan yg melampau kt umah..lgpown,bole gak la kteorg cuci2 mata & bli pe yg patut..hehe..

   Well,time kt giant tu,de la plak kisah yg x berapa best berlaku..time tu,saya kt toilet & ade la seorg makcik cleaner ni bising2 siap mencarut sebut binatang color pink b*b* tu plak sebab toilet tu sentiasa kotor walaupown dye dok cuci byk kali..Saya x prejudis kt org yg berkerja sebagai cleaner malah saya kagum kerana ketahanan daya fizikal dyeorg ni mmg superb..ye lh kn,byk tempat yg dyeorg kne cuci & pastikan sesuatu tempat tu bersih..Kte kemas umah pown kadang2 penat ni kn dyeorg kne bersihkn tempat yg luas mcm shopping mall contohnya.

   Yg buat saya x berapa nk best tu sbb dye membebel "aku malas la nk jg toilet ni..dh la kotor..ingat aku ni kuli ke?dh la pengotor!b*b* kau!b*b*!"..ble dgr dye bising mcm tu,saya naik seram pown de gak & pe yg dye bebelkn tu buatkn saya terfikir,makcik ni ikhlas ke x buat kerja?ye,saya faham pengguna toilet ramai & de sesetengah drpd pengguna ni berat sgt tgn nk 'flush" toilet lps gune.Tu belum lg yg jenis suka sumbat mcm2 benda kt dlm mangkuk tandas!tp,x kn la,makcik cleaner tu bole mencarut smpai mcm tu plak!

  Hurm..x taw la kn..kte x bole nk slh kn makcik cleaner tu jew,pengguna pown salah gak..ape2 pown,just for pondering,x kisah la ape pown yg kte buat,buat la dgn ikhlas..payah mana pown sesuatu pekerjaan tu,kalau kita buat dgn ikhlas InsyaAllah,akan dapat ganjaran pahal dr Allah.:)

  BTW,ni Syadrina Hureen (pic)..'till then & be gud guys!

Labels:

1 Comments:

At 26 February 2012 at 14:18 , Blogger paloma nurredeqq said...

tembam baby tuh!!! gerammm!! hehehehe

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home