Wednesday, 21 March 2012

Jgn cepat menilai org!

    Salam guys..2 minggu dh x ber-update blog!bak kata sesetengah blogger,dh bersawang dh blog..hikhik..Anyway,sy nk ucapkn takziah kpd keluarga adik Dirang yg di bunuh dgn kejam & tak lupa gak,sy nk ucapkn tahniah kt adik2 yg dh dpt result spm tu..SPM has become history,move on with life..

   Sy sebenarny still terfikirkan tentang komen org ramai tentang kes kematian adik Dirang yg disiarkn di dalam sebuah ruangan akhbar.Memang ramai yg bersimpati dengan nasib yg menimpa keluarga ni,tp x kurang gak yg rasa sebaliknya.Jujur,saya terkejut bila baca salah satu komen drpd org ramai yg saya rasa sungguh keterlaluan.

   Komen pembaca tu lebih kurang berbunyi macam ni .."Tak buat sarapan ke kt rumah sampai suruh budak umur 5 thn pergi beli meG?"..x kurang gak yg buat andaian sendiri.."Emak sibuk berFB,sampai sanggup suruh anak keluar beli mee segera".

  Sy rasa seorang emak tu tak salah suruh anakny utk pergi ke kedai.Senang cerita,pendapat saya mcm ni,klu ank@ adik kita bermain di sekitar rumah kita sendiri,kita larang x?mesti tak kn?sbb tu tempat tgl kita & kita knl org sekeliling.Benda nk jd kn,kita memang x blh nk wat apa.Just jd kn semua ni satu pengajaran.

  Apa yg sy harapkn,xde lg la kita dgr kes mcm ni lagi berlaku.Kesian kt budak2..& one more thing,i really hope yg killer adik Nurin Jazlin akan dpt di tgkp..'till then guys,be good..

Labels:

6 Comments:

At 22 March 2012 at 03:23 , Blogger arzman angah said...

follow,,,:)
http://hazman-arzman93.blogspot.com/

 
At 22 March 2012 at 12:11 , Blogger linda syasya said...

Done follow too :)

 
At 22 March 2012 at 22:08 , Blogger Cik Adieb said...

Rambut sama hitam,hati lain2

 
At 23 March 2012 at 14:56 , Blogger linda syasya said...

tu lh kn?..;)

 
At 23 March 2012 at 16:30 , Blogger Rien Rose said...

skrg ni dh bhaya dh jlan sorang tmbhan lgi perempuan.. huhu orang dah semakin kejam.. huhu hrp2 dpt dielakkan.. amin..



p/s: saya ada buat tempahan header dan lain2.. dengan harga yg murah.. kalau nak tempah boleh lah dtg ke blog saye.. ^_^
http://www.rienrose.com/2012/03/menerima-tempahan-header.html

 
At 23 March 2012 at 20:17 , Blogger linda syasya said...

amboi..sempat lg promote..haha..^^

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home